Пещера "ГОЛОБОИЦА"

   Пещерата няма статут на защитена територия. Името й идва от гнездещите над входа скални гълъби (голуби).Във връзка с това се водят групи от туристи в Голобоица, където те проникват в първите части на галерията, а по-късно с гумени лодки в подземното езеро. Не бива да се допускат посещения от туристи поради безпокойство на прилепите и пряко унищожаване на безгръбначната пещерна фауна.

 

 

 

    

Пещера "КАЛЕТО"

   Представлява огромен скален свод, водещ към върха, където се намират останките от едноименната стара крепост. Тук туристите могат да се впуснат в едно от предлаганите адреналинови изживявания–“алпийска люлка”. Със специална екипировка ще бъдете изстреляни от височина 40 м от каменния свод на пещерата и пред вас ще се открие незабравима гледка към долината на р. Арда.

 

 
 

    

Пещера "НАДАРСКА"

  Пещерата се намира на 6 км от пещерата Ухловица”. Една красива пещера, която ще разкрие своите тайни само на тези, които се решат да влезнат в нея със специална екипировка. Пещера “Надарска”. Не е благоустроена и осветена.Попадайки вътре посетителят е обгърнат от тайнствения мрак на пещерата улавящ причудливите форми на сталактити, сталакмити и сталактони.

 

 

 

    

Пещера "УХЛОВИЦА"

  Известна като един от подземните дворци на Западните Родопи, пещерата е включена в картата на 100-те национални туристически обекта на България. Намира се на 25 км южно от гр. Смолян и на 3 км от с.Могилица. Името й е свързано с 4-те пропасти, разположени в задната част на залата. Стените на галериите са покрити с приказни синтови образувания, наподобяващи букети от корали и хелектити.